Studenten voor Amelisweerd

Kan jij niet wachten om in een boom te klimmen? Of heb je juist hoogtevrees en wil je liever op een andere manier actievoeren? Studenten voor Amelisweerd (SvA) strijdt op verschillende manieren voor het behoud van Amelisweerd. We richten ons daarbij vooral op de bewoners en bezoekers van Utrecht Science Park: het doel is om De Uithof wakker te schudden. 

Als studenten-tak van Amelisweerd niet Geasfalteerd organiseert SvA grote én kleine acties (denk aan poster-, sticker- en stoepkrijtacties, maar ook aan demonstraties). Daarnaast hebben we ons eigen infostandje op De Uithof, helpen we met het bijhouden van de sociale media van AnG en maken we soms actiemateriaal voor ze. We zijn erg hard op zoek naar studenten die zich bij ons willen aansluiten. Als actievoerder kun je zelf bepalen hoe actief je bent en waar je wel en niet aan meedoet. Niet-studerende mensen en meedenkers zijn ook welkom; er mogen altijd ideeën worden ingebracht, mits ze aansluiten bij de waarden en doelen van AnG. 

Contact­
Aanmelden kan via:
Mail: studentenvooramelisweerd@outlook.com
Telefoon: +316 442 080 20

Omdat we met weinig mensen zijn, zijn we niet altijd even goed bereikbaar. We proberen binnen een week terug te mailen of te bellen als we jouw telefoontje hebben gemist!

Wat gaat SvA doen tijdens de bosbezetting?
Wanneer er geen politieke of juridische oplossing meer mogelijk is en de kap van 800 bomen definitief doorgaat, zijn de bosbeschermers van AnG genoodzaakt om het bos te beschermen met hun lichamen. SvA wil dan activiteiten organiseren om de bosbeschermers een hart onder de riem te steken (denk bijvoorbeeld aan muziek maken in het bos) of ludieke acties uitvoeren om extra aandacht te vestigen op de bosbezetting. Daarnaast faciliteert SvA plekken om te douchen. Dus woon je op De Uithof? Dan kan je je douche uitlenen! Een deel van ons zal tot slot zelf het bos ingaan als het zover is. Dat laatste is natuurlijk geen verplichting: als je zelf liever niet in bomen klimt, zijn er nog genoeg andere dingen te doen. We hopen je gauw te zien op een van onze bijeenkomsten of acties! 

Terug naar boven