Samen staan we sterk op de nationale kaart grassroots milieubewegingen

Wij zijn onderdeel van een initiatief om een nationale kaart te maken van grassrootsbewegingen, die strijden tegen bebouwing, wegenbouw, distributiecentra, megastallen en andere projecten die ten koste gaan van bos en andere natuur. Ons doel is om zoveel mogelijk van de milieubeweging in Nederland in kaart te brengen, en dan dus niet de bekende organisaties maar juist lokale initiatieven, die van onderop mensen bewegen tot actie. 

Op de kaart kun je zien wie er allemaal strijden voor natuurbehoud, en je kunt zelf je initiatief toevoegen. Je vindt onder andere Amelisweerd Niet Geasfalteerd en Red het Sterrebos, maar ook Behoud Lutkemeer en SATL Lelystad. Een diverse kaart, die alleen maar beter wordt als meer groepen zich aansluiten. Uiteindelijk hopen we dat dit ons gaat helpen om meer uit te wisselen en elkaar beter te kunnen steunen: samen staan we sterk! 

De kaart is gemaakt naar voorbeeld van het Britse initiatief van Rosie Pearson, en is gemaakt door Happy Bandits met de hulp van Anne-Marie Pronk

Meld je initiatief hier aan: Aanmeldformulier lokale natuurbeschermingsinitiatieven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven