Nieuw Tracébesluit verbreding A12/A27

Op 23 augustus 2022 publiceerde het Rijk een nieuw Tracébesluit voor de verbreding van de A12/A27. Middenin een stikstof en een klimaatcrisis gaat onze overheid gewoon door met dit dure, onnodige en vervuilende plan! Kom met ons in actie op 24 september!

Ook in het nieuwe tracébesluit wordt een deel van het eeuwenoude landgoed #Amelisweerd gekapt voor de verbreding van de A27: Meer auto’s, meer stikstof, minder bomen. Dit is het tegenovergestelde van wat er nodig is! 

Ondertussen werkt de regio aan een alternatief plan waarin #Amelisweerd gespaard wordt. Dit is goedkoper, schoner, duurzamer en kortgezegd: slimmer! Maar nog slimmer is natuurlijk: Niks doen met de weg en alle energie inzetten op méér natuur!  

Op 23 en 24 september is ons actieweekend: 40 jaar na de kap! Lees hier meer over het programma: https://ikgadeboomin.org/actieweekend-amelisweerd/

Kom op 23 september naar de herdenking van de gevallen bomen in ’82; op 24 september naar de fietsdemo tegen de verbreding en/of naar een van de leuke workshops! Utrecht: Tot dan!! 

#Amelisweerd #A27 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven