Exclusieve Golfclub de Haar wil 43 bomen kappen voor 1 hole

De zeer exclusieve Golfclub de Haar is bezig met een uitbreiding van 9 naar 18 holes. Hiervoor moeten 800 bomen gekapt worden, waaronder zeer grote, oude bomen. Na jarenlang procederen door buurtbewoners heeft de Golfclub in 2018 een vergunning gekregen van de Provincie voor de kap. Echter, voor het aanleggen van hole 15 is vertraging opgelopen waardoor er nu een nieuwe kapvergunning moet worden aangevraagd. Ditmaal bij de Gemeente Utrecht. 

Dit biedt dus mogelijkheden om bezwaar te maken! De informatie over de vergunningsaanvraag is hier in te zien. 

Wil je bezwaar maken, dan kan dat door een zienswijze in te dienen voor dinsdag 16 februari. Dat werkt als volgt: 

Ga naar: https://pki.utrecht.nl/Loket/product/84ed38c42d8502f7023161edf760e3fc Klik op ‘Een zienswijze indienen’ en log in met DIGID. 
Publicatiedatum was 5 januari 2021 in het Gemeenteblad van de Gemeente Utrecht. 

Je kunt je eigen zienswijze schrijven of onderstaande tekst gebruiken: 

Het kappen van 43 bomen – waaronder zeer oude en bijzondere bomen – ten behoeve van het uitbreiden van een Golfbaan is in tijden van een klimaatcrisis, een biodiversiteitscrisis en de dramatische staat van de natuur in Nederland een totaal onverantwoord besluit. Het landgoed bij Kasteel de Haar is een oud landgoed met majestueuze bomen, die zeer waardevol zijn en niet gecompenseerd kunnen worden. De Golfclub is een exclusieve ledenclub. Het belang van enkele leden die zich een lidmaatschap kunnen veroorloven van 10.000 euro, plus 1250 euro per jaar, weegt op geen enkele manier op tegen het algemeen belang van natuurbehoud. Een gemeente die de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis serieus neemt, wijst deze vergunningsaanvraag af.

In 2018 werd een petitie tegen de kap ruim 8000 keer ondertekend, maar het mocht niet baten. Laten we deze kans grijpen om alsnog een aantal bomen te redden! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven