Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaatalarm Utrecht 14 maart 2021

14 maart 2021 @ 14:00 - 15:30

Amelisweerd niet Geasfalteerd is aangesloten bij de Utrechtse Klimaat Coalitie. Samen met de andere betrokken groepen hebben we de handen ineengeslagen om op 14 maart actie te voeren voor het klimaat. Een paar dagen voor de verkiezingen demonstreren we voor een keihard groen geluid. Utrecht is niet alleen, klimaatcoalities in het hele land zullen op 14 maart in actie komen. Hiermee willen we gezamenlijk de Nederlandse kiezers overtuigen zo groen mogelijk te stemmen, om vervolgens een snel én sociaal klimaatbeleid af te kunnen dwingen.

**COVID-19 en veilig demonstreren**
De wereldwijde COVID-19 pandemie en de klimaatcrisis zijn gevolgen van dezelfde menselijke praktijken. Op 14 maart voeren we op een veilige manier actie voor een beleid dat de oorzaken van beide problemen aanpakt. We demonstreren op het jaarbeursplein, met mondkapjes en op anderhalve meter afstand.
We roepen iedereen op zich aan te sluiten bij het Utrechtse Klimaatalarm! Want:

? WE HEBBEN GEEN KEUZE! We kunnen niet nog 4 jaar wachten, we moeten nú eerlijk zijn over de klimaat en ecologische crisis en ernaar handelen. Dat betekent: uitstoot van broeikasgas in 2030 minimaal halveren en in 2050 naar nul 0 terugdringen, om onder de 1,5C opwarming uit het Parijs-akkoord te blijven. 

? UTRECHT KIEST SAMEN! Het huidige systeem verdeelt en zorgt voor groeiende ongelijkheid – in Nederland en daarbuiten. Wij staan voor solidaire, rechtvaardige oplossingen voor iedereen door vormen van democratie die mensen méér en bedrijven minder zeggenschap geven. Dat noemen wij: UT-RECHTVAARDIGHEID!

? UTRECHT DOET NIET AAN VALSE KEUZES! Klimaat, economie en sociale rechtvaardigheid zijn geen tegenstellingen. Wij willen naar een nieuw en eerlijk economisch systeem binnen de grenzen van de planeet, gestoeld op gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid overal ter wereld. 

? UTRECHT KIEST VOORBIJ VERKIEZINGEN! Jouw stem is belangrijk, maar voor sterker klimaatbeleid is méér nodig!

Daarom roepen we op tot activisme voorbij de verkiezingen! Sluit je aan bij een van onze organisaties:

Amelisweerd niet Geasfalteerd

Code Rood

Extinction Rebellion Utrecht 

Fridays for Future Utrecht

Grootouders voor het Klimaat

Internationale Socialisten Utrecht

Milieudefensie

University Rebellion Utrecht

Utrecht Klimaatneutraal 2030

WISE

Gegevens

Datum:
14 maart 2021
Tijd:
14:00 - 15:30

Organisator

De Utrechtse Klimaatcoalitie

Locatie

Jaarbeursplein
Utrecht, + Google Maps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven