De boom in – trainingen

Om Amelisweerd te beschermen tegen de asfaltmanie van Rijkswaterstaat voeren we op allerlei manieren actie, en als het nodig is gaan we de boom in. Hiervoor willen we zoveel mogelijk kennis delen met (nieuwe) activisten.  

Eind juli werd er een “Forest Occupation Skillshare” georganiseerd voor en door een diverse groep milieu-activisten. In een week tijd werden de nodige kennis en vaardigheden voor een succesvolle bosbezetting met zo’n vijftig, veelal jonge, activisten gedeeld. Deze mensen gaan straks, als het moet, de boom in! 

De komende maand gaan we weer een aantal trainingen organiseren voor bosbeschermers. We gaan weer verder met klimtrainingen. Ook komen er een paar actietrainingen aan. Hieronder meer informatie over de trainingen en hoe je je op kunt geven.

  • Basis klimtraining: in deze training leer je veilig in een boom te klimmen (en er weer uit te komen) en enkele knooptechnieken. Ervaring niet nodig! De eerste vindt plaats in september. Er staan nog steeds mensen op de reservelijst, wil je ook meedoen, stuur dan gewoon een mail naar DeBoomIn(at)protonmail.com ovv “klimtraining”.
  • Op zondag 26 september organiseren we een algemene actietraining. Deze training, die we samen met stroomversnellers organiseren, is vooral bedoeld voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met directe actie en burgerlijke ongehoorzaamheid. Op de training leer je alles wat je nodig hebt om het bos te beschermen als een nieuw kabinet toch besluit de snelweg te verbreden en het bos te kappen. Van bomen beschermen en met je vrienden een basisgroep vormen, tot de juridische risico’s van burgerlijke ongehoorzaamheid. Ook leer je andere bosbeschermers kennen. Dit zorgt ervoor dat jij op een veilige manier mee kan helpen. Hoe meer mensen zich voorbereiden, hoe moeilijker het voor de overheid wordt dit onzalige plan door te drukken. Deze training is aanvullend op onze klimtraining, en we raden aan beide trainingen te volgen om goed voorbereid te zijn. Geef je op via: https://form.jotform.com/212486142065048 of stuur een mail naar DeBoomIn(at)protonmail.com ovv “actietraining”. Let op: de eerder aangekondigde training van zaterdag 11 september gaat niet door!

Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven