Bosbeschermers staan paraat!

Woensdag 30 maart kondigde minister Harbers aan dat hij de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12 tóch voort wil zetten. De beloften uit het regeerakkoord blijken dus toch niet meer dan mooie woorden. Wij zijn woedend over deze achterbakse streek, en staan dan ook weer helemaal paraat om Amelisweerd te beschermen tegen de kapdrift van dit kabinet. Zo gaan we op 18 april alvast – als training – de boom in!

In korte tijd hebben meer dan honderd nieuwe mensen zich opgegeven via onze site “ik ga de boom in”. Ook vanuit de groep die begin dit jaar het Sterrebos in Limburg bezette, is er veel aandacht voor ons mooie Amelisweerd, en we verwachten dan ook veel steun van deze geoefende klimmers, mocht het zover komen. 

Tot die tijd gaan we zelf weer toekomstige bosbeschermers trainen. De eerste publieke klimdag is maandag 18 april (tweede paasdag). Kom dus naar Amelisweerd en leer ook hoe je je eigen lichaam inzet om een bos te beschermen! Meedoen? Stuur een mailtje

Ook is vandaag een nieuwe website gelanceerd: https://bedreigdenatuur.nl/. Met deze website wordt in kaart wordt gebracht waar precies natuur wordt bedreigd. Samen met Red het Sterrebos en andere milieubeschermers staan wij klaar om iedere meter natuur met onze lichamen te beschermen!

Foto door Paula Wielders: bosbeschermer in het Sterrebos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven